Lions har brukt 400.000 kroner på Vestby-lærere

FORNØYD: Tone Haug fra SFO på Son skole er en av de fornøyde deltakerne på Lionskurset "Mitt valg". Her flankert at Tom Schrøder-Nielsen (til venstre) og Trond Larsen fra Lions Club Vestby. Foto: Tore Kubberød

Lions har brukt 400.000 kroner på Vestby-lærere

Lions Club Vestby har siden 2016 invitert lærere og SFO-ansatte i Vestby på kurset «Mitt valg». Her får de skoleansatte mer kunnskap om hvordan de skal bidra til at elevene tar riktige valg i forskjellige situasjoner. – Veldig nyttig, sier Tone Haug, ansatt på SFO ved Son skole.

Kurset går over to dager, og del to av årets «Mitt valg» ble holdt på Son skole onsdag 16. oktober. Cirka 25 lærere og SFO-ansatte deltar på årets kurs. Dermed har Lions Club Vestby siden starten i 2016 hatt nesten 300 lærere på dette landsomfattende kursopplegget.

- Samtlige lærere og SFO-ansatte har vært med på kurset. Årets deltakere er de nyansatte ved Vestbyskolene. Tidligere har vi hatt 280 ansatte på kurs, og vi har forpliktet oss til å ta kostnadene til kurs og materiell i totalt fem år. Dette koster Lions årlig cirka 100.000 kroner – penger vi får inn ved Tulipanaksjonen siste helgen i april hvert år, sier Tom Schrøder-Nielsen, PR-kontakt i Lions Club Vestby.

Mange vanskelige valg

Han forteller at «Mitt valg» er så mye mer enn et antimobbe-prosjekt.

- Det handler om at vi skal få barn og ungdom til å ta bedre vare på hverandre i alle mulige sammenhenger. Mobbing er en ting, men vi har også mange andre vanskelige situasjoner og valg de unge står foran. Jeg tenker  for eksempel på rus og annen problemadferd. Kurset har fokus på at barna skal vise empati og omsorg for hver andre. Vi har et motto om at det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne, sier Schrøder-Nielsen.

Stort ansvar

Tone Haug er en av de som deltar på årets kurs i regi av Lions Club Vestby. Hun har jobbet som assistent ved SFO på Son skole siden mars og har tidligere jobbet med barn og unge gjennom fotballen.

- Dette kurset er nyttig for alle arenaer hvor det jobbes med barn. Alle som jobber med barn og ungdom har et stort ansvar, sier Tone Haug.

Hun er veldig godt fornøyd med kurset.

- Vi får mange gode råd om andre måter å se ting på. Tanker som det er veldig lett å ta med seg inn i hverdagen for oss som jobber på skolen. Nå synes jeg at elevene har kjærlighet, omsorg og et godt hjerte for hverandre fra første klasse, men vi voksne kan helt klart bidra til at denne omsorgen videreføres og forsterkes, sier Tone Haug.

Les mer i Vestby Avis

Flere bilder fra delkurs 2. Fotoraf er Trond Larsen, LC Vestby:

2019-10-16_MV_IMG_8591

Deltagere med kursleder Mette Leistad i spissen

2019-10-16_MV_IMG_8648

Aktivitet: Lek med ball

2019-10-16_MV_2

Aktivitet: Lek med ball

2019-10-16_MV_IMG_8655

Aktivitet: High five

2019-10-16_MV_1

Tom i Lions diskuterer aktivitet med Marit Lysø.