Lions-gave til foreldre i Vestby ved skolestart

MØTTE FORELDRENE: Marit Lysø, rådgiver i Vestby kommune og Jan Olav Pettersbakken i Vestby Lions Club. Foto: Monika S. Risnes, Vestby Avis

Lions-gave til foreldre i Vestby ved skolestart

Ved skolestart i år får foreldrene til 240 nye 1. klassinger boken «De viktige årene» - en enkel «bruksanvisning» for barna sine, med faglig støtte til hjelp for å ta gode avgjørelser i hverdagen.

Tilsvarende gave ga Vestby Lions i 2016, da undervisningsopplegget «Mitt Valg» ble innført i alle barne- og ungdomskoler i Vestby kommune. Lions forpliktet seg da til å støtte ca. en halv million kroner til opplegget over 5 år.

Det er Inntektene fra Lions årlige tulipanaksjon siste helg i april som finansierer satsingen på Mitt Valg i skolene, med løpende kursing av lærere, bøker til foreldre mv.  Mer enn 280 lærere i Vestby kommune har gjennomført kurs og nye kurs arrangeres nå i høst.

Brevik barneskole fikk besøk av Lions ved skolestart

På plass første skoledag var også Marit Lysø, rådgiver i Vestby kommune, og Jan Olav Pettersbakken fra Vestby Lions Club. Sammen delte de ut «Mitt valg» boken til foreldrene til de nye 1.-klassingene. Innholdet kan de dra nytte av på alle alderstrinn frem til og med tredje klasse på videregående skole.

– Gjennom tulipanaksjonen og sponsorer har vi skaffet midler til dette opplegget. Pettersbakken takker både publikum og lokalt næringsliv som slutter opp om tulipanaksjonen og «Mitt valg». Å gå rundt til bedrifter er en takknemlig oppgave, understreker han.

2016-04-05_De_viktige_årene

De viktige årene - En bok for foreldre

Boken «De viktige årene» er basert på forskningsresultater og mange års erfaring med undervisningsopplegget i MITT Valg i skoler og barnehager. Den er disponert med temaer som gjør det enkelt å finne stoff for alderstrinnet, blant annet med råd om:

• Å være foreldre
  • Selvfølelse og selvtillit
  • En god skolestart
  • Inkludering og fellesskap
  • God kommunikasjon
  • Hvor skal grensene gå?
  • Valg og konsekvenser
  • Vår digitale verden
  • Mobbing – Hvem har ansvaret?
  • Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne
  • Kilder til mer informasjon

Boka koster forøvrig kr. 250 + frakt og kan bestilles på nett ved å søke på «De viktige årene».