Disse sandsekkene har fått bein å gå på

TRYGGHET: Roar Larsen (til venstre) og Jan Olav Pettersbakken i Lions Club Vestby med sandsekkene de selger. Sekker som skaper trygghet og som forebygger beinbrudd. Foto: Tore Kubberød

Disse sandsekkene har fått bein å gå på

Slutten av 2018 endte for veldig mange med beinbrudd og sykehusbesøk på grunn av at det er svært så glatt rundt omkring. Og flere beinbrudd kunne det vært i Vestby om det ikke var for sandsekkene til Lions Club Vestby.

I en årrekke har Lions Club Vestby på dugnad fylt opp hundrevis av sandsekker som de har solgt. Sekker som har blitt svært så populære og som nå er en svært så viktig inntektskilde for foreningen. Og i år er sandsekkene fra Lions Club Vestby mer populære enn noen gang. De siste ukene har det vært speilglatt ute og farlig ikke bare for de som er dårlig til beins.

- Vi hadde en dugnad hvor vi fylte opp 600 sekker med sand for vinteren, men nå må vi organisere nok en dugnad for salget har virkelig tatt av, sier Jan Olav Petterbakken, en av de ivrige Lions-medlemmene som er involvert i sandsekkprosjektet i Vestby.

2019-01-02_Vestby_2

SALGSSUKSESS: Roar Larsen og Jan Olav Pettersbakken måtte fylle opp med sandsekker hos Kiwi på Sletta i Son. Her hadde sekkene vært en virkelig salgssuksess. Foto: Tore Kubberød

Flere utsalgssteder

Han forteller at flesteparten av sekkene formidles via utsalgsteder rundt omkring i Vestby.

- Sekkene selges fra Kiwi på Sletta i Son, Seven Eleven på Sonsveien, Skøyens Eftf i Hølen samt fra bensinstasjonen i Vestby. I tillegg har jeg tatt på meg å kjøre ut sekker til de som har trøbbel med å få tak i. Folk har da ringt meg og så har jeg sørget for at de har fått sekkene trygt hjem.

Pen inntekt

Lions-medlemmene har på egenhånd fylt opp sekkene. Den jobben har foregått hos Roar Larsen på Sletta i Son.

- Med et såpass stort salg så blir sekkene en betydelig inntektskilde for foreningen. Vi tar 100 kroner pr sekk, og pengene går til veldighet i nærmiljøet. Hver sekk veier rundt 25 kilo. De kan ikke veie mer, for sekkene skal tross alt være håndterbare, sier Jan Olav Pettersbakken.

Les mer i Vestby Avis (Krever abonnement)