Vil du delta på Lions ungdomsutveksling i utlandet?

Bildet er fra Lions Youth Camp i Israel 2017

Vil du delta på Lions ungdomsutveksling i utlandet?

Lions Club Vestby ønsker å invitere/sponse en ungdom i Vestby kommune til å delta i Lions ungdomsutveksling sommeren 2018.

Her finner du info om programmet Lions Youth Camps & Exchange og hvem du kan kontakte i vår klubb om du er interessert.

Er Lions ungdomsutveksling riktig for meg?

Er du mellom 18 og 21 år? Er du nysgjerrig på andre kulturer og levesett? Ønsker du å utvikle dine ferdigheter i andre språk? Har du lyst til å dyrke nye vennskap med personer med ulik bakgrunn, tro og skikker? The Youth Camp og Exchange Program (YCE) kan være muligheten du søker.

Om man skal oppsummere tilbakemeldingene fra ungdommer som har deltatt på Lions ungdomsutveksling - hvilken overraskende fantastisk opplevelse!

Som YCE deltaker vil du:

• Leve med en familie i et annet land
  • Møte mennesker på din alder fra hele verden
  • Lære om Lions humanitære arbeid der du kommer
  • Utdype din forståelse av deg selv og verden rundt deg
  • Lære om forpliktelsene vi alle deler - og forskjellene som vi respekterer hos hverandre – uansett hvor vi bor

Hva kan jeg forvente?

Som YCE deltaker kan du forvente å en unik kulturell opplevelse. Vertsfamilien vil behandle deg som et medlem av familien og forventer ditt engasjement i vanlige daglige rutiner og familiens måltider. Du vil delta i sosiale aktiviteter og besøke kulturelle severdigheter som arrangeres av vertskapets Lionsklubb. Det forventes at du har gjort deg kjent med skikker, forventninger og grunnleggende språk i vertslandet før besøket og ha et ønske om å lære mer. Vær oppmerksom på at en utvidet reise utover det som er planlagt gjennom Lions utvekslingsprogram ikke er mulig. Likevel - du kan forvente en uforglemmelig opplevelse som vil åpne ditt sinn og utvide ditt verdensbilde.

Hva forventes av meg?

Det offisielle leirspråket er vanligvis engelsk. Leirspråket i Tyskland kan være både engelsk og tysk. De franske leirene har både engelsk og fransk som leirspråk.

Våre utvalgte ungdommer må akseptere og forstå fullt ut at de er kommet til annet land med andre normer og livsformer. Det forutsettes og forventes at deltagerne har en stor grad av modenhet for å kunne takle utfordringer og opplevelsen ved å bo hos én eller flere forskjellige familier i et land langt hjemmefra. En erfaring hvor vertsfamilien for eksempel snakker dårlig engelsk må kunne takles på en positiv måte.

I tillegg skal studentene rette seg etter det enkelte lands normer for skikk og bruk i forhold til sømmelig oppførsel.

NB! Lions har ufravikelige og strenge regler i forhold til rusmisbruk. Lions har nulltoleranse overfor rusmisbruk. Organisasjonens holdning til narkotika kan ikke misforstås, og studenter som ikke retter seg etter arrangørens forbud, må forvente å måtte avslutte oppholdet umiddelbart, og reise hjem for egen regning.

Når og hvor kan jeg reise?

Lions Norge kan tilby reise og leiropphold til ca. 60 norske ungdommer i mange land. Det er vanligvis 25-30 deltagere på hver leir, og vi kan sende inntil to norske deltagere på hver leir. I Europa har leirene vanligvis en varighet av 2 uker, kombinert med vertsfamilieopphold en uke før eller etter leiren. Leirene arrangeres stort sett i tidsrommet mellom 20. juni og 15. august. I USA og i andre oversjøiske land er oppholdet 5-6 uker.

Det arrangeres ca 100 leire i 40 land over hele verden.

Hvordan søker jeg?

For å delta på Lions ungdomsleir i utlandet, må du først ta kontakt med en Lionsklubb i ditt nærmiljø, i dette tilfellet Lions Club Vestby. Klubben vil vurdere aktuelle ungdommer som tar kontakt. Søknadspapirer og dokumenter på den ungdom vi vil støtte må sendes videre innen 1. februar 2018. Derfor anbefaler vi at interesserte tar kontakt så snart som mulig og helst innen 1. januar. Vi har et begrenset antall plasser, og booking gjøres hele høsten og vinteren frem til februar. Så ikke vent for lenge!

Her finner du Lions Club Vestby

Se artikler der tidligere deltakere fra Vestby har skrevet om sine opplevelser. 2017 - 2015 - 2014 - 2013

Kontakt

Om du er fra Vestby og ønsker å delta i Lions internasjonale ungdomsutveksling, så ta kontakt med en av disse i ungdomskomiteen i Lions Club Vestby: