Vestby Lions fotokonkurranse: Disse stakk av med seieren

HOVEDVINNER 2017: Tor Erik Sagvolden vant med bildet ”Høstkveld i Hulvik”. Randi Sagvolden og barna Nora og Jacob representerte vinneren. Foto: INGER EIDE NORDSETH

Vestby Lions fotokonkurranse: Disse stakk av med seieren

Det kom inn 200 bilder til Lions Fotokonkurranse 2017. Lørdag ble premiering av årstidsvinnerne for vinter, vår, sommer og høst, samt hovedvinner.

Det er Lions som arrangerer konkurransen i samarbeid med Prostite v/Trond Larsen, Rammemakeriet v/Owe Baann og Vestby Avis. I oppgaven var det viktig med et godt bilde, men det var også viktig med en god tekst til bildet.

– Det er mange som ikke leser oppgaven, sier Trond Larsen som også er leder i Vestby Fotoklubb.

– Hjertelig takk

Med høstbildet, "Høstkveld i Hulvik" kunne vinneren innkasserer seieren som hovedvinner 2017.

Premien til vinnerne var innramming av bildet foretatt av Owe Bjune Baann ved Rammemakeriet i Son og et gavekort på et års digitalt abonnement fra Vestby Avis. Det var samboer Randi Sagvolden og barna Randi og Jacob som tok i mot bildet og gratulasjoner fra Trond Larsen, Prosite og Tom Schrøder-Nielsen i Lions. Hun takket på vegne av Tor Erik som var på fotooppdrag i Candada. – Jeg skulle takke for tilliten, han skulle gjerne vært her i dag. Han er glad for at dere arrangerer denne kunstutstillingen og påpeker at det er en kommune i kulturell vekst, hjertelig takk.

2017-10-17_Vinnerbildet

Hulvik med sin egen ro og stemning ved en skarp solnedgang gir nok en gang muligheten for en flott kveldstur. Sted: Hulvik

Vant med to bilder

Børre Midsem ble vinneren både av vinterbildet og vårbildet 2017. Han smilte fra øre til øre og var svært fornøyd med oppmerksomheten. Temaet for vinter var ”Vinterglede”. Teksten på vinterbildet var ”Spøkelser ved Høylys dag”. Tatt på brygge i Hvitsten 25.februar 2017.

– Det var et morsomt uttrykk, vi kunne se at det har vært stor glede av å lage snømenn. Nå er det jo også tidsaktuelt med ”Snømannen” som går på kino, sier Trond Larsen.

Vårbildet ”Kraftkar” var tatt i våronna. Det hadde teksten: ”Sola på vei ned og traktoren fremhever alt støvet. Bildet er tatt på Krom gård i Vestby.”

– Det var et veldig godt bilde og teksten løste oppgaven bra, sier Larsen.

2017-10-17_vinner-vaar-vinter-1

VINNER VINTER OG VÅR: Børre Midsem med bildene ”Spøkelser ved høylys dag” og ”Kraftkar”. Foto: INGER EIDE NORDSETH

Kreative løsninger

Mona Larsen var vinneren av sommerbildet, ”Barnas Beste”. Med teksten: ”Sommerminner kan like gjerne være en oppdagelsesferd bak garasjen sammen med en liten bestevenn”. Med en rosa kanin og en vakker lilla kjole står datteren Nora og funderer. Dette står i kontrast til trillebårene i bildet. – Bildet av Nora er tatt bak garasjen på Randem. Jeg tenker alltid komposisjon. Jeg tar mest bildet av barna, men tar en del bilder på oppdrag, avslutter den glade vinneren Mona Larsen.

2017-10-17_vinner-sommer-1

VINNER SOMMER: Mona Larsen og datter og fotomodell Nora. Bildet hadde tittelen: Barnas beste sommerminner kan like gjerne være en oppdagelsesferd bak garasjen sammen med en liten bestevenn. Foto: INGER EIDE NORSETH

Vinneren av høstbildet med Fredrik Holst. Det hadde tittelen “Høsten fra undersiden”. Med teksten ”Høsten er et vakkert skue, sett fra en fridykkers perspektiv”. Sted: Emmerstad.

– Temaet var høstfarger og øynene trakk mot dette bildet, det var en morsom vinkling og løst på en uvanlig måte, sier Trond Larsen.

2017-10-16_vinner-holst

VINNER HØST: Fridykker Fredrik Holst fra Son hadde løst oppgaven på en uvanlig måte med bildet ”Høsten fra undersiden”. Foto: INGER EIDE NORDSETH

Se alle bildene fra 2017:  http://www.vestbyfotokonkurranse.no/Bildene