Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Vestby

Forsiden > Viken > Vestby
Ser du hvor Fredrik har tatt vinnerbildet? Under vann...

VINNERBILDET: Ingen tvil om at undervannsbildet til Fredrik Høst har et godt høstmotiv. Foto: Fredrik Holst

Ser du hvor Fredrik har tatt vinnerbildet? Under vann...

På mange måter kan man si at Fredrik Holst var på dypt vann, men hans bilde gikk også helt til topps i høstkonkurransen takket være det. Nå er han en av fire delvinnere. Disse blir premiert med hvert sitt vinnerbilde under Lions høstutstilling lørdag 14. oktober på Vestby videregående skole. Der blir også hovedvinner presentert. 

Juryleder Trond Larsen sier at juryen falt pladask for bildet som er tatt under vann ved Emmerstadbukta.

– Jeg synes det var friskt at fotografen valgte en helt annen vinkel enn det som er forventet. Det var morsomt at han gjorde det og bildet er godt komponert, sier Larsen og fortsetter med å fortelle mer om høsttemaet som var «høstens farger» og som Holst leverte på.

– Både farger og et løv som viser høst var med. Juryen ble trukket fort mot dette bildet som var morsomt og annerledes laget, sier han.

Det er første gang de har fått sendt inn et bilde som er tatt under vann. Fridykker Holst skal også utover høsten levere en del bilder for Vestby Avis i forbindelse med at han og en kamerat dykker forskjellige plasser i kommunen. Foran i avisen kan du nettopp lese mer om dykketuren de hadde på Emmerstad for litt tid siden.

Larsen og juryen mener at det var ellers høyt nivå på høstbildene som ble sendt inn. Det var over 40 bilder med i konkurransen og de har også valgt å dele ut hederlig omtale til en rekke av bidragene.

Se alle bildene i konkurransen her:

Viktig med tekst

Trond Larsen trekker først og fremst to bilder hvor teksten var med på å få juryen til å sette ekstra pris på bildene.– Enkelte sier jo at bilder taler for seg selv, men noen ganger kan også en tekst gi bildet en ekstra dimensjon, sier han.

– Vi er faktisk litt interessert i å vite hva du har tenkt, hvor og når du har tatt bildet, sier han.

Bildet av frosken på Ødemørk i forbindelse med Kom deg ut-dagen er et eksempel på dette. Det var Wenche Irene Bro som tok bildet og la til teksten:

- Kom over denne frosken i Ødemørkskogen på "Kom deg ut-dagen" søndag i forbindelse med Folkehelseuka i Vestby. Frosken hadde rygget inn i en liten hule. Derfor var det mulig for meg å komme ganske nærme. Var forberedt på at den kunne hoppe rett i kameraet eller meg, men den satt heldigvis stille. :-)

2017-10-12_Vestby_3

KOM DEG UT DAGEN: Selv frosken ville kanskje være med på kom deg ut dagen som var i høst på Ødemørk. Foto: Wenche Irene Bro

 
Samme med skipperen på en båt. Tor Erik Sagvolden hadde tatt dette.

– Bildet i seg selv er veldig bra, men i tillegg får det en ny dimensjon i det vi får vite litt om personen, sier Larsen.

Og teksten den var dette:
- Roy Andersen er mannen på portrettet som er tatt i høstsola mellom Son og Emmerstad. Han har vært trafast tjener på sjøen i over 20 år som guide, eventyrer og underholdningsmann med sine RIB båter. Han driver til daglig RIB Adventures som er Oslofjordens eldste og uten sidestykke mest erfarne i sitt domene. Turene til Roy dreier seg om mye mer en å kjøre fort med båt. Full av karisma og humor forteller han om alt fra Munch`s vandrende dager i Vestby og fortellinger fra forbudstiden med Kjøvangen som ankerpunkt for spritinnførsel.

2017-10-12_Vestby_4

Roy Andersen på sjøen mellom Son og Emmerstad. Foto: Tor Erik Sagvolden

– Lyset var veldig bra på dette bildet og det er artig det som skjer rundt personen, sier Owe Bjune Baann i juryen.

Larsen berømmer en rekke av dyrebildene som ble sendt inn og mener at mange av fotografene har skjønt at det fotomessig kan være lurt å komme seg litt ned før man knipser.

– Det er ikke lett å ta bilder av dyr. Et tips er å sitte ned, sier han og blir imponert over froskebildet som dukket opp og hvor fotografen var raskt nedpå og fikk knipset et bilde av frosken før den kunne hoppe videre til neste stoppested.

Tilbake til vinner Fredrik Holst. Han sier dette da Vestby Avis forteller at han gikk helt til topps i høstkonkurransen.

– Klarte jeg å dra det i land? Jeg tenkte jeg stilte sterkt siden det ikke er så mange bilder som er tatt under vann, sier han og forteller at det er første gang han deltar i fotokonkurransen til Lions.

– Jeg er glad i å ta bilder og har tenkt på det før, men dette bildet passet perfekt, sier han.

2017-10-12_Vestby_5

VINNER: Fredrik Holst vant høstkonkurransen til Lions fotokonkurranse.

 Vanskelig under vann

– Hvordan er det å ta bilder under vann i forhold til på land?

– Det er mye vanskeligere egentlig. Det er mye mindre lys inn og masse mer partikler i vannet. Du må alltid tenke i hvilken retning lyset går. Jeg har brukt mye tid på å lære meg å ta bilder under vann. Du trenger ikke dyrt utstyr, men litt erfaring er viktig, påpeker han.

Holst sier at han med en gang skjønte at løvet og fargene kunne være en vinnerkandidat. Han brukte bare litt tid på å finne den rette vinkelen.

– Så tok jeg nok ikke mer enn 2–3 bilder, sier han.
 

Høstutstillingen

Nå er han en av fire delvinnere. Disse blir premiert med hvert sitt vinnerbilde under Lions høstutstilling lørdag 14. oktober på Vestby videregående skole. Der blir også hovedvinner presentert. Her er alle bilder i løpet av året med i konkurransen, så det er ingen automatikk at det blir en av de fire delvinnerne som stikker av med hovedpremien til slutt.

Les mer om hjemmesiden til Lions fotokonkurranse på  www.vestbyfotokonkurranse.no