Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Vestby

Forsiden > Viken > Vestby
Hvert eneste år bruker Lions Vestby 200.000 kroner på å hjelpe andre

Fredrik Knutsen (f.v.), Knut-Olav Gaaseby, Kjell Skas og Michael Stoneman (Foto Camilla Marie Reierstad)

Hvert eneste år bruker Lions Vestby 200.000 kroner på å hjelpe andre

Artikkelen er klippet fra Vestby Avis i anledning distriktguvernørens sykkeltur for å markere Lions 100-års jubileum 2017, samt for å promotere Lionsprosjektet "De glemte barna" og lokale klubbprosjekter. 

Tekst av  Camilla Marie Reierstad, Vestby avis

Artikkelen er supplert med noen bilder/logoer med lenker til mer informasjon.

- Lions Club International er 100 år i 2017

I år er det 100 år siden serviceorganisasjonen Lions ble stiftet. Lions er verdens største humanitære serviceorganisasjon med 1,4 millioner medlemmer i over 210 land.
 

Klikk på Lions 100-års logo og les mer på Lions Norge

 

  - Viktig prosjekt

Et av deres prosjekter "De glemte barna" er et internasjonalt prosjekt Lions International startet opp for 15 måneder siden. 

 

Klikk på bildet over og les mer på Lions Norge

 
 
I januar i år ble det første sikre senteret for barn og ungdom satt i drift i Bekaadalen i Libanon av Lions. Dette er et inngjerdet senter med vakter, og kan ta imot 500 barn. Prosjektet har de kalt "De glemte barna", og har så langt kostet Lions 3,3 millioner kroner. Dette har de fått i støtte fra Lions-klubber, privatpersoner og Lions katastrofefond.

- Gjennom undervisning på Lions «Community Center Against Child Labour» vil barn få hjelp til å ta igjen det tapte, skriver Lions i en pressemelding.

Et viktig mål for senteret er å bekjempe barnearbeid og bevisstgjøre barns rettigheter.

Distriktguvernør Knut-Olav Gaaseby kan fortelle at prosjektet ble satt i gang for 15 måneder siden, og at Lions også har lagt planer videre.

- Det er 15 måneder siden vi startet arbeidet med et sikkert senter i Libanon. Nå skal Lions også få opp en skole seks mil unna senteret, sier han.

Distriktet, som også inkluderer Lions Vestby, har donert 400.000 kroner til prosjektet " De glemte barna".

- Dette er et viktig prosjekt, sier hovedansvarlig i Norge for Lions International, Fredrik Knutsen, og legger til at klubbene velger selv hva de vil støtte og at det er frivillig arbeid.
 

Mange prosjekter

I snitt bevilger klubben Lions Vestby hvert år rundt 200.000 kroner til ulike tiltak. Dette blir fordelt mellom lokale, nasjonale og internasjonale tiltak. 

Michael Stoneman er påtroppende president i Lions Vestby og kan fortelle at deres viktigste inntektskilder er Lions årlige tulipanaksjon og kunstutstilling. Sistnevnte arrangeres i år for 16. gang 14. og 15. oktober.

Prosjektet "Mitt Valg" er den største satsingen i Lions Vestby. Dette er et undervisningsprogram som er tatt i bruk i alle barne- og ungdomsskoler i Vestby kommune. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Lions Vestby og Vestby kommune, der Lions skal støtte prosjektet med en halv million kroner under en periode på fem år.

- Målene for «Mitt valg» i Vestby kommune er å gi skolene et konkret, metodisk verktøy i det forebyggende arbeidet mot bruk av rusmidler, mobbing, vold og så videre. Vi vil hjelpe barn og unge til personlig vekst og utvikling.

 

Klikk på logoen over og les mer om Lions-programmet for utvikling av et godt læringsmiljø og læring av sosial og emosjonell kompetanse for skoler og barnehager

 
Kjell Skas er nåværende president i Lions Vestby og håper flere vil være med i Lions Vestby og dermed gjøre en forskjell.

- Hvis man skulle være interessert er det bare å ta kontakt. Vi er i dag 32 medlemmer, og tar gjerne imot flere, avslutter han.