Høstutstilling på Vestby vgs - Storsalg av kunst

Godt besøkt: Lions høstutstilling i gymsalen på Vestby vgs. Foto: Åsmund A. Løvdahl

Høstutstilling på Vestby vgs - Storsalg av kunst

Kunstverk laget av 50 kunstnere, inkludert Pushwagner, var til salgs under høstutstillingen til Vestby Lions Club sist helg.

VESTBY: Ballspill og svette sokker måtte vike for kunst i gymsalen til Vestby vgs i helgen.

Malerier, trykk, fotografier og keramikk var utstilt for salg.

Lions har en provisjonsavtale med kunstnerne som sikrer organisasjonen en inntekt fra alle kunstverk som selges. I fjor var overskuddet av utstillingen 120.000 kroner. Tom Schrøder-Nielsen i Vestby Lions Club sier at de også i år ser ut til å bli et overskudd på mer enn 100.000 kroner til foreningen,

- Vi er godt fornøyd. Det organisatoriske går bra og tilbakemeldingene er positive, sier Schrøder-Nielsen og utstillingsansvarlig Steinar Setten.

- I fjor solgte vi alle Pushwagners malerier. Denne gangen hadde vi noen igjen.

Gode formål

2016-10-26_Skas

President i Vestby Lions Club, Kjell Arild Skas, sier til Vestby Avis at Høstutstillingen er deres største inntektskilde og den finansierer viktig arbeid.

– Hele overskuddet fra høstutstillingen går til humanitært arbeid, spesielt for ungdom, eldre og funksjonshemmede, grupper Lions Club jobber mest med.

Leder i kunstkomiteen, Steiner Setten, sier at avisoppslag og «flyers» i posten var hovedårsak til den store pågangen av folk, noe som kom fram i en spørreundersøkelse blant de besøkende disse to dagene.

- Vi hadde 598 besøkende innom i løpet av de to dagene, med andre ord, vi ligger på samme nivå som i fjor, forteller Steinar Setten og gjentar at arrangørene var meget godt fornøyd med både gjennomføring og resultat av årets utstilling.

Les mer om vinnerne i  Vestby Lions fotokonkurranse og  fredsplakatkonkurranse, som ble premiert på høstutstillingen.