Lions internasjonale fredsplakat-konkurranse 2016 - Maia Sofie Æsøy ble årets skolevinner i Vestby

Årets skolevinner er Maia Sofie Æsøy, klasse 7C ved Vestby skole.

Vestby skole har gjennom flere år markert seg med flotte tegninger i forbindelse med Lions fredsplakatkonkurranse. Tema for konkurransene hvert år er fred, og denne gangen var ordlyden: «En feiring av fred» (A Celebration of Peace).

Samtlige tegninger som var laget av 7.-klassingene på Vestby skole ble presentert på Lions kunstutstilling sist helg der prisen på kr. 500,- ble overrakt vinneren, Maia Sofie.

Hun fortalte at tegningen viser en pistol som skifter farge fra det triste, sorte til rosa, og at den i stedet for å drepe, skyter ut blomster og sommerfugler m.m. som treffer jorda: et symbol på fred og feiring av fred.

Tegningen blir vurdert videre i en distrikskonkurranse der vinneren går videre til norgesfinalen. Vinnertegningen der sendes videre til den internasjonale finalen og den som går helt til topps der får en reise med to familiemedlemmer til «Lions Dag med De Forente Nasjoner» i USA. Vinneren vil i tillegg få overrakt en pengepremie på 5.000,- USD.

Vi ønsker Maia Sofie lykke til videre i konkurransen!