Til topps etter tur til Kjøvangen

Vinnerbildet: Mona Authen sendte inn dette bildet. Juryen falt pladask for sommermotivet.

Til topps etter tur til Kjøvangen

Fotokonkurransen til Lions går videre og den tredje vinneren for året er kåret. Denne gangen er det Mona Authen sitt sommerbilde av den rosa sykkelen med masse blomster som stikker amed seieren. – Nå vil vi ha høstbilder og håper på mange innsendte bidrag i løpet av september.  Premiering skjer lørdag den 15. oktober i forbindelse med Lions høstutstilling på Vestby vgs.

– Du får ikke mer sommerbilde enn dette, sier jurymedlem Owe Bjune Baan. Vinner Mona Authen sier at hun skjønte med en gang at hun hadde et bra motiv.

– Et godt bilde handler ikke alltid om at alt er perfekt. Det handler om å leve i nuet og ha følelsen av at dette bør jeg ta bilde av, sier Trond Larsen i fotojuryen. Han, Owe Bjune Baan og Birger Hekkelstrand fant flere gode årsaker til at Mona sitt bilde skulle premieres.

– Det er et gladmotiv, vi vet at det er tatt på veien til Kjøvangen og det illustrerer sommer.

Juryen sier at de likevel hadde en tøff jobb med å plukke ut sommerens vinnerbilde. Nivået var høyt og mange flinke fotografer er med gang etter gang. Trond Larsen har derfor valgt å rose en kvartett litt ekstra.

2016-09-16_Vestby_2

– Mona Larsen tar veldig bra barnebilder. Vi fikk tilsendt et flott bidrag. Susanne Erøy tar gode hundebilder og Stig Hansson var ikke langt unna å vinne konkurransen igjen. Han hadde to flotte sommerbilder. Vi må også ta med naturbildene til Steven Persensky, sier Larsen, som understreker at man kan komme langt med et mobilkamera og det viktigste er motivet man fanger i løpet av ett sekund.

– Det viktige er å ta bilde av øyeblikket. Det er det som betyr noe, påpeker han.

2016-09-16_Vestby_3

Mona Authen kaller seg selv for amatørfotograf og forteller at det var tilfeldigheter som gjorde at hun meldte seg på.

– Jeg var en tur innom Rammemakeriet og leverte inn noen bilder som skulle forstørres. Da fikk jeg beskjed at bildene mine var br. Jeg ble oppfordret til å bli med i fotokonkurransen, forteller hun.

2016-09-16_Vestby_4

Selv slår hun litt ekstra for bildet av ankeret fra Hvitsten, men juryen trekker altså frem bildet av den rosa damesykkelen som det beste.

– Mannen min og jeg kom kjørende mot Kjøvangen etter en båttur. Vi skulle rett og slett bare kjøre en biltur for å se oss litt omkring. Det var da jeg så den rosa sykkelen. Jeg sa «stopp, stopp» og mannen min stoppet. Han syntes vel at jeg var litt snål som skulle ta bilde av sykkelen, humrer hun.

2016-09-16_Vestby_5

Men Mona hadde allerede fotokonkurransen i bakhodet.

– Det var en frodig og flott sykkel. Alt tyder på at det er sommer, sier hun.

2016-09-16_Vestby_6

Mona Authen er dermed den tredje vinneren og går videre til hovedfinalen. Den er 15. og 16. oktober i forbindelse med Lions høstutstilling på Vestby vgs. Dit kommer også en vinner til. Nå starter høstkonkurransen til Lions. Bilder må være sendt inn til vestbyfotokonkurranse.no før 1. oktober.

– Nå vil vi ha høstbilder. Dette kan være tåke om morgenen, lav sol, flotte farger og dyr på åkeren, sier Larsen i fotojuryen og håper på mange innsendte bidrag i løpet av september.

Les og se forstørrede bilder i Vestby avis  (Krever abonnement)