Denne gjengen storkoser seg i Vestby om dagen

32 ungdommer fra flere land i Europa er i Vestby om dagen i forbindelse med Lions sommerleir. (Foto: Picasa)

Denne gjengen storkoser seg i Vestby om dagen

Lions har sin sommerleir om dagen. En rekke ungdommer fra forskjellige land er samlet på folkehøgskolen i Vestby.

- Etter en uke hos vertskapsfamilier er 32 ungdommer samlet på Follo folkehøgskole, hvor de skal være i to uker. Leirens motto er «Imagine peace» og ungdommene kommer fra en rekke ulike land og blir spleiset sammen i et internasjonalt miljø. Kina, USA, Canada, Columbia, Sveits, Danmark, Sverige og en rekke andre land er representert. Vårt håp er at sommerleiren skal bidra til godt vennskap mellom ungdom med ulik kulturell bakgrunn, sier Tore Husum i Lions Ås til Vestby Avis.

2016-07-26_Lions_ungdomsleir_2016_2

Besøk i Vitenparken i Ås

Han forteller en del om opplegget. I forrige uke var de blant annet på tur med ungdommende.

- Vi hadde ansvaret for «Sonens dag». Dagen startet med buss fra Vestby til Vitenparken i Ås hvor de ble inndelt i mange grupper som fikk i oppgave å bygge en vindmølle som så ble testet for virkningsgrad og hvilken effekt de kunne gi. Videre til Oscarsborg med pizza på Havnekafeen og omvisning både i torpedobatteriet og gjennom museet på festningen og spesielt «1940-historien». Alt i fint sommervær og god tid til å nyte naturen på øya.

2016-07-26_Lions_ungdomsleir_2016_3

På vei til Oscarsborg

Førstkommende lørdag mellom klokken 18 og 21 blir det avslutning på folkehøgskolen.

- Alle er velkomne, sier Husum.