Nå har han vunnet fotokonkurransen to ganger på rad

VINNERBILDE: Dette vårbildet vinner Lions fotokonkurranse. Stig Hansson knipset bildet ved Wesselstua og har dermed vunnet to konkurranser nå. FOTO: STIG HANSSON

Nå har han vunnet fotokonkurransen to ganger på rad

Stig Hansson fortsetter å levere blinkskudd etter blinkskudd. Nå har han vunnet fotokonkurransen til Lions to ganger dette året. Nå er det 2 delkonkurranser igjen, sommer og høst. Vinnerbildene for hver årstid, samt en total vinner vil bli premiert og vist på Lions årlige kunstutstilling 15. og 16. oktober 2016.

Han gikk av med seieren i vinterens konkurranse og fulgte også opp med det beste vårbildet denne uken.

– Så gøy. At det går an, sier vinneren over telefon i det han får fortalt at han vant.

Smilende snegle

Juryen bestående av Owe Baann (Rammemakeriet), Birger Hekkelstrand (Lions Vestby) og Trond Larsen mener det var to bilder som tidlig skilte seg ut i konkurransen. Utrolig nok var begge tatt av Stig Hansson.

– Denne gangen fikk vi bilder i stor spennvidde og bilder som var kunstnerisk flotte og kreative. Det liker vi. Vi liker at folk tenker annerledes, sier fotograf Trond Larsen, som falt for sneglebildet til Hansson til slutt. Det ser ut som sneglen smiler og koser seg med gresset.

– Her er juryen enig om at det hadde vært annerledes hvis det var en brunsnegle, humrer Larsen, og velger å rose flere av deltagerne som har sendt inn en del av de 28 vårbildene.

– Vi har fått inn mange bra bilder denne gangen. Det er likevel viktig å påpeke at folk må sende inn bilder med høy nok oppløsning. Det bør være minst på en megabit, sier Larsen.

Dressurkurs

Tilbake til vinneren som forteller litt mer om vinnermotivet og hva slags råd han kan gi videre til folk hva som liker å ta bilder.

– Jeg var egentlig med på et hundedressurkurs og hadde med kamera for å ta noen bilder under treningen. Mens jeg utførte noen justeringer på kamera så jeg at det var en snegle som holdt på med sitt. Jeg tok 40–50 bilder av sneglen og så plukket jeg ut det bildet som hadde det artigste uttrykket.

Sommerbilder

Juryen falt for den smilende sneglen og dermed har Stig Hansson vunnet to av årets konkurranser. Nå er sommerens konkurranse på gang og folk kan sende inn bilder til vestbyfotokonkurranse.no. Siste frist er 15. august.

– Jeg har masse sommermotiver klare fra Vestby kommune. Jeg kan likevel ikke si at jeg skal komme sterkere tilbake nå, men jeg håper at jeg kan være på lik linje, sier han.

– Hva slags råd vil du komme med til dine konkurrenter i fotokonkurransen? Og hvilket råd gir du til alle som tar bilder?

– Du må ikke begrense deg selv. Det dukker fort opp motiv før du aner. Ta med deg kamera over alt. Kameraet har blitt min baby i alle fall, sier han og avslutter med å si.

– Dette var artig. Nå har jeg noe hyggelig å fortelle i dag og.

Håper på flere bidrag

Trond Larsen i juryen håper at Vestby-befolkningen tar med seg kamera på ferien og knipser en god del gode sommerbilder.

– Vi vil svært gjerne ha flere enn 28 bilder neste gang. Husk også at det går an å ta gode bilder med mobilen. Ett av bildene som fikk hederlig omtale, er tatt med mobilkamera, understreker Larsen, som avslutningsvis skryter av kreativiteten til deltagerne.

– Det var mange bra vårmotiv. Vi hadde blomster, frosk og vi hadde barn som kjørte olabil. Alle fine vårmotiv. Det er bare bra at vi får mye forskjellig.

Les mer og se alle vårbildene i Vestby avis