«Pushwagner» tok Vestby med storm

FULLT HUS: Høstutstillingen til Lions i Vestby hadde godt besøk både lørdag og søndag. Resultatet ble jo også veldig bra

«Pushwagner» tok Vestby med storm

På under to timer solgte Terje Brofos, mer kjent som «Pushwagner», tre av sine seks malerier på Vestby vgs. Med andre ord, stor suksess for Lions Club som presenterte og solgte verker fra den omstridte, men for tiden enormt godt selgende kunstneren. Med en bruttoomsetning på kr. 465.000 for utstillingen totalt, er estimert overskudd til sosiale tiltak ca. kr. 120.000, sier  pressekontakt Tom Schrøder-Nielsen i LC Vestby.

VESTBY: Det var bra med folk inne på skolen bare noen minutter etter åpning lørdag formiddag. Lions-president Kjell Hansen ønsket velkommen og ga ordet videre til Tom Anders Ludvigsen, Vestbyordfører i nesten ei uke.

– Velkommen tilbake, sa Ludvigsen og minnet om at han også var ordfører da den første kunstutstillingen ble holdt for 14 år siden. Han refererte til alle tidligere og nåværende kunstnere som bodde og bor i kommunen, fra Edvard Munch og Christian Krohg til Hanne Lunder og Therese Nortvedt.

– Vi har utrolig nok mer enn 160 frivillige organisasjoner her i Vestby og uten dere duger ikke kommunen overhode, sa ordføreren som oppfordret de besøkende til å handle «så fillene fyker».

Klaus Jacobsen fortalte om konkurransen med å lage fredsplakater, disse var hengt opp på skolen, men noen vinner var foreløpig ikke kåret.

– Alle bidrag kommer for øvrig fra Vestby skole, forklarte Jacobsen og beroliget med at de vil kåre en vinner.

– Hvor mange kommer inn om på disse dagene?

Vi spør leder i kunstkomiteen, Steinar Setten.

– Jeg vil tippe et sted mellom 700 og 800 mennesker.

– Og salget vil ligge på?

– Jeg velger å legge lista høyt og håper på et sted nærmere 350.000 eller helst 400.000 kroner.

- «Pushwagner» var en smart løsning å få med på salgsutstillingen. Hvor mye ligger verkene hans på?

– De får man kjøpt for mellom 11.000 og 50.000 kroner.

– Tre av seks er allerede solgt. Fornøyd?

– Sier du det, ja det er virkelig bra.

Flere av de staute arrangørene tok imot lokalavisas ferske salgsoppdatering med glede og overraskelse.

– Kommer «Pushwagner» selv i dag?

– Har ikke sett noe til ham foreløpig, smiler Steinar Setten.