Vinneren av Lions fotokonkurransen 2015  - Lions Club Vestby

Vinnerbilde: Mona Larsens blinkskudd av datteren Nora i skogen ved Randem i Vestby

Vinneren av Lions fotokonkurransen 2015 - Lions Club Vestby

– Vinneren Mona larsen trodde aldri hun skulle vinne

Det var tilfeldig at hun hadde med seg fotoapparatet akkurat denne dagen og hun rakk så vidt tidsfristen for levering. Mona Larsen fra Vestby var en glad og overrasket vinner av Lions fotokonkurranse.

VESTBY: Fotograf Trond Larsen og Tom Schrøder-Nielsen fra Lions Club Vestby presenterte lørdag formiddag vinnerne av foreningens årlige fotokonkurranse, en seanse som denne gangen hadde trukket til seg rekordmange 160 innsendte fotografier før fristen gikk ut.

Konkurransen hadde «de fire årstider» som tema, og svært fornøyde og fortjente vinnere ble presentert en etter en.

Den første som ble ropt opp var Steven Persensky (vinter). Han hadde kalt sitt foto «Nærmiljø 4» og tatt bilde av Molly og Mikkel på tur.

Siri Aronsen (vår) hadde motiv fra Hølen som hun ga navnet «Far & datter».

Anne Helene Borge (sommer) vant med «Prestekrager i sommersol», motiv fra et sted mellom Kroerveien og Osloveien.

Susanne Erøy (høst), 20 år gammel Vestbyjente tok bilde av hunden «Juzzie» i gummistøvler og kalte det hele «Høsten er på vei».

- Nå kommer den store overraskelsen, sa Larsen og Schrøder-Nielsen og røpet at de hadde ytterligere en fotovinner, en slags hovedvinner uansett årstid.

Mona Larsen fra Vestby visste slett ikke at hun hadde vunnet, hun hadde bare fått beskjed om å komme til utstillingen. Hun hadde i siste liten levert et bilde av datteren Nora som gikk en tur på stien.

– Jeg hadde levert storesøster Ada i barnehagen og storebror Daniel på skolen. Hadde tilfeldigvis med meg kamera og tok et bilde siden vi først var ute og gikk en tur. To dager senere ble jeg oppmerksom på konkurransen og at fristen var i ferd med å gå ut. Jeg leverte bildet, men regnet ikke med noen premie.

Forteller den blide Vestbydamen som tok tredjeplass i tilsvarende konkurranse for to år siden.

2015-10-17_Blide_Mamma_Mona_og_eldstesøster_Ada_var_strålene_fornøyde

BLIDE: Mamma Mona og eldstesøster Ada var strålene fornøyde

– Du tar en del bilder?

– Jeg har foto som hobby, spesielt tar jeg en god del barnebilder.

– Da blir vel bryllupsbilder neste?

– Har tatt brudebilder også, men jeg blir så fryktelig nervøs. Du har jo liksom bare en sjanse og det ville være synd om brudeparet ikke ble fornøyd.

– Kommer du til å selge vin nerbildet ditt?

- Neppe, det blir nok hengende over peisen.

– Hvor mange leverte du inn denne gangen?

– Bare dette ene.

Storesøster Ada er med mamma på kunstutstilling og sjarmtrollet blir etter litt overtalelse med på et bilde eller to.

– Hvor lenge har du drevet med fotografering?

– Jeg har alltid vært fotointeressert, men det er først de siste tre-fire årene jeg har tatt det på alvor, sier Vestbyjenta med et smil.