Utrolig utveksling til Sveits sommeren 2015

Utvekslingsungdom fra Norge Brynjar Mork Mæhling fra Vestby i stripete trøye på gangtur i fjellet i Lichtenstein

Utrolig utveksling til Sveits sommeren 2015

Brynjar Mork Mæhling (17)  forteller her om sin utveksling til Sveits sommeren 2015 og anbefaler ungdom på samme alder snarest å ta kontakt med Lions Vestby for et liknende opphold i utlandet sommeren 2016.  Det er ennå en plass ledig som klubben vil sponse, men påmeldingsfristen  er allerede 25. oktober. Så vær snar! Kontakt Jan Sørli på mobil: 41326660 eller Ole Johan Hvidsten på mobil: 91578740

Hvert år sender Lions ungdommer fra hele verden til forskjellige utvekslingscamper. Formålet er at ungdommer skal bli kjent med andre kulturer og få venner på tvers av land, kultur, religion og språk. Vinteren 2014 ble jeg tilbudt en reise til Sveits sommeren 2015, noe jeg var rask til å takke ja til. Det var Vestby Lions som ga meg dette tilbudet, selv om jeg ikke kjente mye til Lions fra før. Det var veldig lite jeg måtte gjøre, og så plutselig en dag var jeg i Sveits.

Jeg hadde aldri vært i Sveits før, men jeg hadde sett på noen bilder før jeg reiste. Landet minnet en del om Norge, men det var to ting som var forskjellig. Det ene var varmen. Hetebølgen som var over Europa ga supre temperaturer som holdt seg rundt 35 °C nesten hele tiden. Det andre var at landskapet var en del villere, men mye mer utbygd enn i Norge.

Oppholdet mitt varte i fire uker, hvor de to første var i to forskjellige vertsfamilier og de to siste var i en fellescamp med 29 unge mennesker fra omtrent hele verden.

Den første uke bodde jeg med Aleksandar, en YES (Youth Exchange Student) fra Serbia hos Walenstadt i familien til Felber. Her fikk vi oppleve mye forskjellig, blant annet veldig god fransk mat, en dag i Zürich og Luzern, fantastisk natur, bading i en innsjø og i boblebad, et par museer og flere kule aktiviteter.

2015-10-14_Bilde_av_ Brynjar_på_trikken

Meg på bytur til Luzern med Felderfamilien

Den andre uken var litt annerledes, men var også veldig bra. Jeg bodde med Matteo, en annen YES fra Italia, hos familien Tchenett i det lille stedet Val Müstair. Etter en uke ganske sentralt i Sveits, skulle jeg bo langt ut på landsbygda, i en dal hvor man måtte over to fjellpass for å komme tilbake til resten av Sveits. Her fikk jeg en mer naturopplevelse, hvor vi blant annet var oppe på noen høye fjell, syklet nedover til Italia, kjørte rundt med en morsom geolog og var i den sveitsiske nasjonalparken.

De to første ukene var lærerike og interessante, men det var campen i Rapperswil som var den store opplevelsen. Jeg så og opplevde forskjellige deler av Sveits gjennom hele oppholdet, men høydepunkt var å være i en gruppe med 28 andre unge mennesker fra 23 forskjellige land.

Egentlig var vi 25 YES eller deltakere, men de fire lederne var en del av gruppen på lik linje med oss deltakere. Selvfølgelig var det litt rart til å begynne med, da det ikke er hver dag du møter 28 nye mennesker fra hele verden, men etter kort tid ble vi en stor og sammensveiset gruppe.

Vi gjorde masse forskjellig sammen, og tiden gikk fort. Det artigste vi gjorde var blant annet to timers rafting i oppblåsbare kanoer, klatring, Floomzeren (bobbane på skinner) og elefantridning i en barnedyrehage.

2015-10-14_Rafting

To timers rafting med kantring, bading og vannkrig

2015-10-14_Bob

Den morsomste aktiviteten var å suse ned fjellet Flumserberge på denne bobbanen

Programmet vi hadde var skikkelig bra, og vi hadde det utrolig morsomt hele tiden. Dagene gikk fort, det føltes ikke ut som to uker da det til slutt var på tide å dra hjem. Avskjeden var fylt med følelser og tårene trillet.

Jeg har fått flotte venner jeg kommer til å holde kontakten med, og minner jeg aldri kommer til å glemme. Nå kan jeg reise rundt i verden, til Ungarn, Finland, Danmark, USA, Nord-Irland, Malaysia og mange andre land hvor jeg vil være velkommen inn i normale hjem.

Jeg håper at alle som får en slik mulighet bruker den, og jeg anbefaler på det sterkeste at aktuelle ungdommer tar kontakt med Lions i Vestby og sjekker ut muligheten for å bli med på neste utveksling sommeren 2016. Ifølge hjemmesiden www.lions.no/vestby er det ennå en plass ledig som klubben vil sponse, men påmeldingsfristen er allerede 25. oktober.  Så vær snar!

Jeg er superfornøyd med opplevelsen jeg fikk og jeg er utrolig takknemlig for at Lions aksepterte meg som ambassadør.

Tusen hjertelig takk til Vestby Lions og alle andre Lions medlemmer som arrangerte oppholdet!

Brynjar

PS: Artikkelen er også omtalt i Vestby Nytt 15. oktober 2015. Du finner PDF-fil for utskrift under menypunktet "Offentlig medlemsinfo"