Lions Røde Fjær i Vestby - Håpet å få inn minst 70.000 kroner - Resultatet ble 107.107 kroner

Klare til innsats: Marthe, Irina,Mayalen, Ciala og Kaphusel fra Brevik Danseverksted stiller opp for Lions under Røde Fjær-aksjonen. Lionsgutta er leder Petter Ek Jacobsen og Tom Schrøder-Nielsen. FOTO: PER RØDAHL

Aksjonen startet mandag 2. februar og avsluttes søndag 8. januar, som er selve bøsseaksjonsdagen. Vi snakker om felles krafttak mot mobbing i regi av Vestby Lions.

Aksjonen startet mandag og varer ut denne uka. Vi snakker om felles krafttak mot mobbing i regi av Vestby Lions.

Kick-off var mandag kveld i auditoriet på Vestby vgs med informasjon og utdeling av bøsser og roder til omlag 70 bøssebærere.

– Innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær 2015 øremerkes prosjektet «Mitt valg», som forebygger mobbing, rusmisbruk, vold og overgrep under mottoet «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne» sier Tom Schrøder-Nielsen i Vestby Lions.

Første gang

Blide jenter fra Brevik Danseverksted skulle delta i aksjonen for første gang og var spente på hvordan folk ville ta i mot dem.

– Målet bør være å få inn minst 1000 kroner per bøsse, foreslår Tom Schrøder-Nielsen og jentene tar utfordringen der og da.

–«Mitt valg» bygger sosial kompetanse hos barn og unge og setter dem i stand til å takle hverdagen. Programmet fokuser på bygging av selvtillit og gode relasjoner i tillegg til å lære barn og unge å ta ansvar, se konsekvenser og ta hensyn, fortsetter Schrøder-Nielsen.

Han mener opplegget er skreddersydd for barnehager og skoler, men at det også kan benyttes av andre som jobber med barn og unge, klubber, idrettslag og trossamfunn. Programmet er utviklet av pedagoger og tilpasset «Kunnskapsløftet», og det er anbefalt av Utdanningsdirektoratet. Hittil har over 40.000 lærere gått på Mitt valg-kurs, og over 600.000 barn og unge har tatt programmet i bruk. Intet tilsvarende tiltak kan vise til så høy aktivitet. Forskning, blant annet i regi av Utdanningsdirektoratet, har dokumentert programmets positive effekt.

Styrking

– Pengene som samles inn skal sikre en betydelig styrking av «Mitt valg», sier mannen fra Vestby Lions.

Vestby Lions satser på et bredt samarbeid med kommunen, slik at barn og unge i Vestby  får integrert «Mitt valg» i undervisningen. Dette betyr at ansatte i barnehager og på de ulike skoletrinn først tilbys gratis skolering. Hvert kurs som koster kr. 25.000 inklusive materiell, dekkes av Lions sentralt og den lokale klubb, blant annet med inntekter fra Lions årlige tulipanaksjoner siste helg i april, forteller Tom Schrøder-Nielsen i Vestby Lions til Vestby Avis.

Viktig

- Å bidra til at barn og unge får en trygg oppvekst er noe av det viktigste vi gjør. Vi håper publikum i Vestby verdsetter Lions arbeid med å gi en støtte til våre mange bøssebærere på aksjonsdagen som er søndag 8. februar, avslutter Schrøder-Nielsen.

Vestby Lions er en del av Lions Norge som har 460 klubber og 11.400 aktive medlemmer.

Lions Norge har et enormt vidt arbeidsområde, blant annet røde fjær og tulipanaksjoner, øyehelse, fadderbarn, brønnboring, helsesportuker, førerhundskole, fredsplakatkonkurranse, bygging av skoler, internasjonal ungdomsutveksling og katastrofefond.

– En ting, sier Tom Schrøder-Nielsen og kommer med en siste påminnelse:

–  I tillegg til bøssebærere som går på dørene i løpet av helgen, har vi også ungdommer og foreldre fra Risil skole og HSV Fotball. De vil bistå Lions med å stå med bøsser på Vestby Storsenter og det vil skje store deler av både fredag og lørdag.

En påminnelse man gjerne gir i forbindelse med denne type innsamlingsaksjoner er at folk må huske på å ha godt med kontanter i hjemmet.

2015-02-10_Resultat_LRF_Vestby

Lions i Vestby nådde målet for Lions Røde Fjær 2015