Med Lions ungdomsutveksling til Nederland

Mine romkamerater på campen: F.V: Miguel (Spania), Arjan (Nederland), Tamas (Ungarn), (Meg) og Francesco (Italia)

Med Lions ungdomsutveksling til Nederland

Hermann Bisgaard Hjelting fra Vestby anbefaler alle å ta kontakt med sin lokale Lionsklubb får å delta i Lions utvekslingsprogram. Hans 3 ukers opphold i Nederland sist sommer ga et minne for livet. Her forteller han mer....

Da jeg først ble spurt om jeg hadde lyst til å dra ut i verden og representere Lions Norge og min lokale Lionsklubb her i Vestby og Son, var jeg veldig usikker på om dette kunne være noe for meg. Jeg takket likevel ja, og det angrer jeg ikke på.

Da jeg fikk vite at jeg skulle til Nederland, og da jeg var på det første informasjonsmøtet, kjente jeg at det begynte å krible i magen. Jeg hadde vært i Nederland før, men visste at dette kom til å bli noe helt annet. Jeg skulle være borte i tre uker, og dette var veldig spesielt, for jeg hadde aldri vært så lenge borte fra familien, og jeg skulle til og med være i et annet land.

Da jeg landet på Schiphol flyplass i Nederland, og møtte den første vertsfamilien, skjønte jeg at det ikke kom til å by på noen problemer. Det var også her jeg møtte Hereza Ardhitya. Hereza er 21 år gammel og kommer fra Indonesia. Han var lett å prate med og vi ble fort venner. Etter 2 timer i bil var vi på plass i byen Bergen op Zoom. Dette var en utrolig fin by med cirka 65 tusen innbyggere.

2014-11-13_Bergen_Op_Zoom

Bergen op Zoom lå nær grensen til Belgia

Vi bodde hos et eldre ektepar som het Leni og Dick Westerhof. De var utrolig hyggelige og tok oss imot med åpne armer. Det var lett å finne seg til rette hos dette paret, og vi gjorde mye morsomt sammen.

2014-11-20_Vertsfamilie_1

Dick Westerhof feiret sin 60-års fødselsdag med kostymer fra 1700-hundretallet

En ting man legger fort merke til når man kommer til Nederland er at det er helt flatt. Dette førte til at vi ofte syklet, noe som jeg synes er kjempegøy!

Etter fem fantastiske dager måtte vi si farvel og dra til den neste vertsfamilien. Den andre familien besto av fem personer, men bare tre av dem var hjemme når jeg og Hereza flyttet inn. Det var Ellen, Wim og Ronald van Pul. Wim og Ellen var opptatt med jobb hele dagen, så det var sønnen Ronald som viste oss rundt.

2014-11-20_Vertsfamilie_2

Bilde av vertsfamile nummer 2

Denne vertsfamilien var like hyggelig som den forrige, og jeg og Hereza ble igjen godt mottatt.

Vi bodde totalt ti dager hos vertsfamiliene, men tiden gikk så fort at man skulle tro vi nesten bare hadde vært der i et par dager.

Vi gjorde så mye morsomt, og så mye forskjellig, og vi kjedet oss ikke et sekund! Vi gikk på kino, var på flere muséer, besøkte fornøyelsesparker og slappet av på stranda i det fine været.
Både været og kulturen er veldig lik i forhold til Norge. Alle var vennlige, imøtekommende og gode i Engelsk.

Så gikk turen videre til Lions youth camp i provinsen Limburg.

2014-11-20_Alle_deltagere_på_campen

Alle deltagere på campen

På campen var det totalt 24 deltagere mellom 17 og 21 år fra hele verden. Det begynte litt trått, men etter noen leker der formålet var at vi skulle bli bedre kjent med hverandre, så gikk det kjempefint! Alle ble venner med alle, og vi ble en stor og sammensveiset gjeng.
Her ble jeg kjent med så utrolig mange mennesker fra så mange forskjellige steder, og vi holder fortsatt kontakt. Inntrykkene var mange og dagene gikk veldig fort.

Vi holdt også presentasjoner fra våre respektive land, og det var veldig lærerikt og høre om andre lands kulturer og severdigheter.

Etter innholdsrike dager med blant annet padling, skyting, sightseeing og masse kos, så var det på tide å pakke sakene sine og dra hvert til vårt. Kontrastene var store fra den første dagen, da nesten alle sto litt usikker for seg selv, til den siste dagen da folk ikke ville skilles fra hverandre. Tårene trillet, men det er latteren og alle de fantastiske opplevelsene vi sitter igjen med.

Jeg anbefaler alle å ta kontakt med sin lokale Lionsklubb, slik at du også kan få den muligheten som jeg fikk. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å være med Lions og deres utvekslingsprogram. Dette er noe jeg kommer til å huske for resten av livet og det har vært en av mine beste sommeropplevelser hittil, og jeg har fått venner for livet.

Tusen takk til Lions for et minne for livet!

Hilsen Hermann Bisgaard Hjelting

Artikkelen er også publisert i Julemagasinet til Vestby Nytt 2014. Denne finner du under menypunktet Offentlig medlemsinfo datert 2014-11-26.