Kunstnerisk politikvinne på kunstutstillingen i Vestby

FAST GJEST: Nina Sunde er blitt gjenganger på kunstutstillingen i Vestby.

Kunstnerisk politikvinne på kunstutstillingen i Vestby

Parkeringsplassen var smekkfull og det sydet av folk da Lions i Vestby åpnet kunstutstillingen lørdag formiddag 11. oktober.

VESTBY: En lang rekke kunstnere var representert, men for selv en ikke-spesialist som lokalavisas utsendte var det ingen tvil om her var det mange godbiter.
Med alle slags motiver i ulike størrelser og folk vandret beundrende og humrende rundt i de fulle lokalene.

Politikvinne
Nina Sunde er politikvinne fra Lier i Drammen. Hun holdt på med et stort maleri, som hun der og da ikke helt visste hva skulle bli til slutt.

Det skal bli et maleri, men akkurat hva, nei det vet jeg ikke. Det kommer etter hvert, smilte hun.

-          Vanligvis har jeg en ide, men jeg skiftet ofte mening underveis.

Da Vestby avis snakket med henne, hadde hun nettopp begynt.

-          Først jobber jeg med bakgrunnen. Maler mange lag, så det blir mye vasking og skrubbing.

-          Hvor lang tid bruker du på et maleri?

-          Jeg kan holde på i flere uker. Dette kan for eksempel bli hva som helst. Et ansikt? En sykkel?

-          Vært på kunstutstilling her i Vestby tidligere?

-          Ja, jeg har til og med solgt malerier her. Men dette blir aldri noe mer enn en bigeskjeft. Jeg vil ikke bli profesjonell maler, understreker politikvinnen Nina Sunde.

Utstillingens yngste tilskuer var tre uker gamle Maja Berge Bendt. Godt plassert i barnevogna til mamma Lena Gundersen og pappa Andre Berge Bendt. Storebror Nicolai på tre og et halvt, var selvsagt også med på utstillingen.

Besøket var også godt på søndagen. Medlemmene i Vestby Lions med støtte av sine mange ledsagere var svært fornøyd med salget og resultatet av kunstutstillingen, kunstlotteriet og kunstkafeen. Overskuddet går ubeskåret til humanitære formål lokalt, nasjonalt og internasjonalt.