Det fineste stedet jeg vet om i Vestby

ARRANGØR OG VINNERNE: Fra venstre: Tom Schrøder-Nielsen fra Lions Vestby, Øivind Andreassen (nr.2), Tor Erik Sagvolden (nr.1), Hege Hermo (nr.3) og fotoansvarlig Trond Larsen. Foto: Per Rødahl

Det fineste stedet jeg vet om i Vestby

Tor Erik Sagvoldens blinkskudd gikk helt til topps i Vestby Lions fotokonkurranse 2014.

Sagvolden fra Vestby har en brennende interesse for fotografering. Da passer det fint å være brannmann til daglig.

Sagvoldens blinkskudd av Bjørnstad gård stakk av med den gjeveste prisen i konkurranse med 110 andre fotografier.

2014-10-22_Vestby_avis_vinner1

– Bildet er tatt på Pepperstad, det fineste stedet jeg vet om. Jeg bor her, smiler vinneren.

Det er tredje året på rad Vestby Lions med Tom Schrøder-Nielsen i spissen arrangerer denne konkurransen, og interessen og deltagelsen er imponerende. Medarrangør og fotoekspert Trond Larsen presenterte først de 15 bildene som fikk hederlig omtale før han lettet på sløret og kalte frem de tre fotografene som juryen mente var verdige prisvinnere.

SE 100 bilder fra konkurransen her!

Tor Erik Sagvolden vant altså med sitt flotte fotografi av Bjørnstad gård på Pepperstad.

– Dette er både hobby og lidenskap, sier Tor Erik Sagvolden. Ikke bare bor han på Peppestad, han mener plassen inneholder mange spennende steder for en fotograf .

Jobben som brannmann i Oslo er perfekt for en mann med hans interesser.

– Har mye fri på dagtid, da kjører jeg rundt med kamera i bilen.

Sagvolden har en del frilansjobber på rullebladet og har jobbet for blant andre NRK og VG.

– Har også fotografert mye på den nye «Kyststien», forteller han.

Foto som yrke vil han derimot ikke ha.

– Nei, det blir en hobby, ikke mer.

Som han tidvis driver langt, også geografisk sett.

– Jeg har blant annet vært i sørøst-Asia. Nå jobber jeg med et prosjekt i Zimbabwe sammen med en kamerat som driver innsamling. Jeg vil gjerne reise verden rundt, neste tur blir nok før jul.

Øivind Andreassen ble nummer to med et blinkskudd fra havna i Hvitsten.

2014-10-22_Vestby_avis_vinner2

Hege Hermo kompletterte prispallen med sitt «Vestby by bike», et lite mesterstykke med en øde, svingete landevei som motiv.

2014-10-22_Vestby_avis_vinner3

PS! Publikumsprisen, en nyskapning av året som kårer en vinner via antall stemmer på Facebook, ble vunnet av Marit Lise Johnsen Petterson med motivet «Bekky ride».

2014-10-22_Vestby_avis_publikumsvinner

Les mer i Vestby avis