Håper og tror at 1500 fristes av dette

President i LC Vestby Cato Waak, kunstnere Arne Samuelsen og Eva Strøberg, og kunstnerkontakt i Lions Rune Mjøs, gleder seg til helgens Lions utstilling. Foto: Mattias Mellquist

Håper og tror at 1500 fristes av dette

Lions Vestby åpner dørene på Vestby videregående skole til helgen 11. og 12. oktober. Nå håper de at mange tar turen innom og får med seg variert kunst

Hvert år arrangerer Lions Vestby sin kunstutstilling. I år har de åtte lokale kunstnere og totalt er det nesten 50 som stiller ut et eller annet i helgen. Blant de lokale innslagene finner vi Eva Strøberg.

– Jeg har ikke vært med på et par år, men ville være med igjen nå, sier hun til Vestby Avis.

Flere kjente kunstnere

Strøberg er kjent for bilder av høns og ser frem til å få vist seg frem i nærmiljøet igjen. Det samme skal Arne Samuelsen gjøre. Han har tatt med seg et maleri i anledningen.

I tillegg kommer Runi Langum, Marilyn Amatruda, Yngve Reidar Vold, Eva Langaas, Hanne Lunder, Eva Harr og Jan Baker til å stille ut sine kunstverk.

– Det blir flere hundre forskjellige arbeider du kan velge i. Sjangeren er også variert. Det ver malerier, litografier, akvareller, skulpturer, keramikk, glasskunst, fotografier og materialbilder, sier president Cato Waak og Tom Schrøder-Nielsen i Lions Vestby og sier at de har store forhåpninger på at mange vil ta turen innom den videregående skolen i Vestby.

– I fjor var det litt mindre besøkende enn årene før, men vi håper at vi i alle fall kan få 1500 som besøker oss, sier Schrøder-Nielsen og lokker med kunstlotteri, fotokonkurranse og en cafe med noe godt å spise.

– Rågode pølser, humrer han.

Fotokonkurranse

Årets vinnere av Lions fotokonkurranse vil bli presentert lørdag. Juryen har denne uken vært samlet og plukket frem tre bilder som blir premiert.

– Men det blir også flere bilder som får hederlig omtale. Det var mange bra bilder i år, sier fotograf Trond Larsen som satt i juryen med flere kjente ansikt i Vestby kommune. Totalt kom det inn over 100 bilder. Tema var «Mitt vestby».

SE BIDRAGENE I FOTOKONKURRANSEN HER!

Les mer i Vestby avis