«Thorhild Widvey» fronter høstutstillingen i Vestby

Gleder seg: President Cato Waak (f.v.) i Lions Club Vestby, kunstner Arne Samuelsen, kunstnerkontakt Rune Mjøs og kunstner Eva Ströberg med «Thorhild Widvey». Foto: Torgeir Snilsberg

«Thorhild Widvey» fronter høstutstillingen i Vestby

Kunstner Eva Ströberg stilte med en blandingshøne ved navn Thorhild Widvey da helgens «Høstutstillingen 2014» i regi av Lions Club Vestby skulle promoteres.

Det å ha selveste «kulturministeren» – i hvert fall en frisert sultan av en navnesøster – til å fronte utstillingen, vakte munterhet.

Og muntert var det også for øvrig, selv om det er et både stort og viktig arrangement som ligger foran Lions-klubben.

Stort løft for gode formål

Klubben har 75.000 kroner i kostnader i forbindelse med salgsutstillingen på Vestby videregående skole lørdag og søndag fra kl, 11:00. Med 30 prosent i provisjon, må de selge kunst for 250.000 kroner for å gå i null.

Men det må mer til. For målet er naturlig nok ikke å gå i balanse, men derimot å få et solid overskudd som i sin helhet skal brukes til Lions' humanitære hjelpearbeid lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Og det kan gå bra, i år, igjen.

44 kunstnere

I den 13. utgaven av Høstutstillingen står hele 44 kunstnere på plakaten, hvorav åtte fra Vestby.

- Vi håper og tror at vi gjennom de erfaringer vi har høstet på tidligere utstillinger kan presentere nok en utstilling av høy kunstnerisk og teknisk kvalitet. Blant utstillerne finner vi den absolutte elite innen norsk bildende kunst, heter det i utstillingskatalogen.

Kafeteria og kunstlotteri blir det også, og lørdag l 12:00 er det premieutdeling i klubbens foto- og tegnekonkurranse.

Les artikkelen i Moss avis