Vestby Lions Fotokonkurranse 2014 har startet

Tom Schrøder-Nielsen i Lions t.v. og Trond Larsen i PC-Info inviterer deg til å delta i fotokonkurransen. Foto: Amund Lågbu

Vestby Lions Fotokonkurranse 2014 har startet

Frem til 30. september er det mulig å sende inn bilder til konkurransen gjennom:  vestbyfotokonkurranse.no

Hvem tar de beste bildene? Du?

Nå er det tid for Vestby Lions fotokonkurranse.

Det er i år tredje gang konkurransen arrangeres og tema i år er «Mitt Vestby». Bildene må gjøres relatert til Vestby og det vil bli lagt vekt på hvor sterkt tema er knyttet opp til motivet. I tillegg blir det satt fokus på en god tekst til bildet som kan beskrive hvor fotoet er tatt og hva det er fotografen ønsker å formidle.

– Noen ganger er teksten bærende til bildet, og man kan ikke forvente at publikum og jury vet hva fotografen ønsker å vise, sier fotograf Trond Larsen.

Fra foto til kunstutstilling

Bakgrunnen for konkurransen er den årlige kunstutstillingen som settes opp i regi av Vestby Lions i oktober. Vinnerbildene skal stilles ut på utstillingen i tillegg til at premieutdelingen gjøres under utstillingens første dag den 11. oktober.

– Vi stiller ut masse kunst av både lokale og ikke lokale kjente kunstnere. Ved å ha en slik fotokonkurranse håper vi å kunne åpne publikums øyne for arrangementet og se at kunst kan være så mangt, sier Larsen.

SE BILDEBIDRAGENE FRA 2012 HER!
SE BILDEBIDRAGENE FRA 2013 HER!

En jury velger til slutt ut vinnerbildene. Andre bilder som ikke kommer helt til topps, men som juryen synes fortjener omtale vil få hederlig omtale. Og det er Vestby Lions, Vestby Avis, PC Info og Rammemakeriet er aktørene som samarbeider om konkurransen.

Juryen ønsker å få bildene inn fortløpende, og det skal også kåres en folkets favoritt som vil få sponsorpremie. Ny vri i år er at bildene legges ut med «lik på facebook», som gjør det mulig å kåre en favoritt. Men dette vil ikke ha noe å si når det gjelder selve kåringen av vinnerbildene.

– Det vi har sett er at vi får inn veldig mange bidrag de siste to ukene, men vi håper at folk sender inn tidligere for de som sender inn tidlig blir sett tidlig, sier PR-ansvarlig for Vestby Lions, Tom Schrøder-Nielsen.

Utfordre sitt kreative jeg

Fotokonkurransen er åpen for alle og det er ikke nødvendig verken med speilreflekskamera eller kunstutdanning. Her gjelder det å ha et eget øye for det estetiske og bruke sine kreative evner.

– Folk skal se noe de faller for og så fange det og lenke det opp mot tema. Dette er det jeg forbinder med Vestby er tanken som bør ligge til grunns. Men selvfølgelig bør det være et godt bilde, avslutter Larsen.

Det er fritt frem å sende inn flere bilder, men kun mulig å vinne èn premie. Vinnerbildet vil være til salgs under utstillingen i oktober.

Alle som sender inn bilder til konkurransen får billetter med Stena Line.

Les også:

Gir seg på topp!