Den fineste tegningen i den nasjonale kåringen av Lions tegnekonkurranse for fred 2013

Nasjonal vinner av Lions fredsplakatkonkurranse 2013, "VÅR VERDEN - VÅR FREMTID" (og vinner distrikt 104 G). Tegnet av Nora Landquist, Sentrum skole, Horten, 7. klasse. Innsendt av Lions Club Horten. Klikk på pilene for å se vinnertegninger fra distriktene.

Nora Landquist fra Horten har tatt første steget for å bli en internasjonalt anerkjent kunstner ved å vinne den nasjonale kåringen av Lions tegnekonkurranse for fred. Tema for Lions fredsplakatkonkurranse 2013 var "VÅR VERDEN – VÅR FREMTID".

Juryen er den samme som i fjor med Brede Haave, Torveig Sporre, og Jorun Holtem, som alle har solid kunstnerisk kompetanse. De var enige om at Noras tegning utmerket seg. - Hun har tolket temaet på en fin måte, og har fått med mye i tegningen. Den er også teknisk godt utført, begrunner juryen.

En høytidelig markering av årets vinner vil finne sted på Sentrum skole i Horten 9. januar klokken 10.30. Konkurransen i Horten er et samarbeid mellom de tre Lionsklubbene i kommunen - Lions Club Horten, Lions Club Horten Misteltein og Lions Club Borre. Prosjektleder er Henrik Støldal.

Lions og FN

Lions Clubs International og FN har vært samarbeidspartnere i 69 år. Denne årlige internasjonale tegnekonkurransen for barn mellom 11 og 13 år har ulike temaer hvert år, men det handler alltid om fred.

Det anslås at 450.000 tegninger er med i konkurransen på verdensbasis. I Norge deltar rundt 200 skoler i konkurransen. De fleste skoler bruker tegnekonkurransen som en del av markeringen av FN-dagen 24. oktober. Målet er å fremme kreativitet og stimulere til refleksjon rundt temaet fred hos barn og unge, og vi mener at skolen er den beste arenaen for et slikt prosjekt.

Vinnere på mange plan

Lokalt arrangeres kåringer for klasse, skole og og noen steder kommunen. Mange stiller også ut tegningene i kulturhus, bibliotek, på messer eller kulturdager. Deretter kåres en vinner for hvert av Lions' 10 distrikter. En nasjonal jury kårer en vinner blant distriktsvinnerne, og vinnerens klasse/trinn får en premie med en verdi på 5.000,- kroner. Den nasjonale vinneren deltar i den internasjonale finalen. Det er flere internasjonale premier, og den gjeveste er naturlig nok førstepremien: en reise til New York med utdeling av prisen i FN-bygningen i forbindelse med "Lions' dag med FN" som arrangeres 15 februar 2014.