Distriktsvinner i Lions internasjonale tegnekonkurranse 2013 er fra Vestby

Helge Toftner og Jan S. Engh fra Lions gratulerer Kiarrah Chelsea Z. Santillan med seieren i tegnekonkurransen. Foto: Per Rødahl

Distriktsvinner i Lions internasjonale tegnekonkurranse 2013 er fra Vestby

Tolv år gamle Kiarrah Chelsea Z. Santillan fra Vestby skole er et tegnetalent langt utover det vanlige. Hun vant prisen for beste tegning i vårt distrikt. Landsfinalen ble vunnet av en fra Horten og den internasjonale finale en fra India.

2013-10-25_Skolevinner_Vestby_2013

Skole- og distriktsvinner Kierrah Santillan fra Vestby barneskole. Her sammen med vår president Helge Toftner

Som en del av Vestby skoles juleavslutning 2013 dukket tre herrer fra Lions Club opp for å gi bort en helt spesiell premie. Lions har sin årlige tegnekonkurranse gående og etter å ha kåret diverse lokale vinnere var turen denne gang kommet til distriktets beste tegner. Blant en mengde elever i syvende klassetrinn.

Etter allsang med et nykomponert band bestående av tre elever og en lærer, var det tid for seansen som samtlige av skolens 435 elever fikk overvære, utdeling av pris til distriktets beste tegner.

– Distriktet er i dette tilfellet Østfold og Akershus, fortalte Klaus Jacobsen, lokal Lionsmedlem og ansvarlig for fredsplakatkonkurransen.

Nasjonal finale

Jacobsen fortale forsamlingen av sist de var på skolen var det for å gi en pris til Kiarrah for beste lokale tegning.

– Nå er vi her igjen og grunnen til det er at Kiarrah også har vunnet distriktskonkurransen. Neste skritt på veien blir det nasjonale mesterskapet og så til slutt skal det kåres en internasjonal vinner, sa Jacobsen og introduserte distriktsguvernør Jan S. Engh, som overrakte diplom og pengepremie på 1.000 kroner.

Fire år gammel

En smørblid og tydlig kjempeglad Kiarrah sa dette til Vestby Avis da vi kom på tomannshånd:

– Jeg er utrolig glad i å tegne. Begynte med det da jeg var fire eller fem år gammel, lenge før jeg kunne lese eller skrive. Jeg tegner alt mulig, men helst personer, forteller hun.

Vinnertegningen i Lions konkurranse er for øvrig et tre med planeter.

– Det er nemlig slik jeg ser for meg fremtiden, hevder den dyktige eleven som påstår at det aller meste av fritid går med til tegning.

– Jeg har aldri gått på tegneskole og holder på fordi det er moro.

Spent jente

Beskjeden om at hun var best i distriktet fikk hun nylig og Kiarrah sier hun allerede nå gleder seg og er veldig spent på hva som skjer i landsfinalen.

– Tror du det finnes en sjanse for at du vinner også den konkurransen?

– Jeg vet ikke, det kan jo hende.

– Hva skal du forresten bruke premiepengene til?

– Til tegneutstyr.

Seks år i Norge

Og da blir det definitivt ikke snakk om noe staffeli eller annet topp utstyr en maler trenger.

– Nei, jeg liker ikke å male. Jeg liker å tegne.

– Hvor lenge har du bodd i Norge?

– Halve livet mitt. I seks år.

Sier blide og trivelige Kiarrah og finner plassen sin blant klassekameratene. Det er fortsatt mye igjen av programmet på skolen før en rekke nye utfordringer venter i 2014. Og nye tegninger...