Jubel for pengebidrag - Lions Club Vestby

4 blide jenter på badetur med Barneaktiviteten i Son

Jubel for pengebidrag - Lions Club Vestby

Barneaktiviteten i Son får penger fra Lions Vestby. Det betyr at kanskje flere barn kan benytte seg av tilbudet.

SON: 12.000 kroner er summen Lions Vestby har gitt barneaktiviteten i Son. Dette er penger som kommer godt med.

- En stor takk til Lions Club Vestby for økonomisk støtte. Vi ønsker jo at alle barn skal få mulighet til være med i Barneaktiviteten i Son, sier styreleder Bjørn Kosmo og tillegger at det økonomiske bidraget kan føre til at de kan holde medlemskontingenten lav pr. barn, slik at flest mulig kan delta.

Populært tiltak

Barneaktiviteten i Son er for barn i alderen 5 til og med 10 år. Det er en frivillig og foreldredrevet fleridrettslag som er underlagt Akershus Idrettskrets.

- Siden etableringen i 2003, har vi organisert og tilbudt ulike typer av fysisk aktivitet for barn i Son, sier Korsmo og fortsetter med å si at de har en del målsettinger med de ulike aktiviteter de tilbyr.

- Vi har fokus på at alle barna skal ha det morsomt og trygt med jevnaldrende barn i sine grupper. De har varierende aktiviteter, som utfordrer samspill, koordinasjon, balanse, spenst og hurtighet. Vår fokus på barna og lekbetonte og tilpassede aktiviteter for sin alder og trygghet er helt avgjørende for at barna skal trives og ha det gøy.

2013-10-17_Barneaktiviteten_Son_1

TESTET UT: Orientering falt i god smak for Barneaktiviteten i Son

Trygghet for barna

Totalt er det godt over 100 barn som deltar på Barneaktiviteten og de deles i inn i sek grupper. Hver gruppe på ca 20 barn, har 3 voksne som tar seg av treningen. Og Korsmo forteller at de er opptatt av at treningenskal gjennomføres på en trygg måte.Hvis uhellet likevel skulle være ute, har de instruktører som har gått en del kurs.

- Alle gruppe- og hjelpetrenere gjennomgår obligatorisk grunnleggende førstehjelpskurs i løpet av høsten. Og vi oppfordrer alle trenere til å gjennomføre godkjent livredningskurs i basseng. Kursene er nødvendig og viktig kompetanse som livreddere i forbinfelse med aktivitet; lek ivann og når "uhellet" inntreffer eksepelvis i gymsal eller i uteaktiviteter, sier Korsmo.

Mange aktiviteter

De unge idrettsutøvere får ofte sin første prøve med en rekke idretter under Barneaktiviteten.Her testes det ut masse forskjellige øvelser.

- Vi har årlig faste aktiviteter inne i Grevlingen flerbrukshall, svømmebassenget og i den nye tennishallen i Son. Det blir mye lek og moro som hinderløyper, røris, lek med ball, kongen på haugen og lek i vann. Av sesongbetonte aktiviteter har vi seling, golf, turorientering, skattejakt i skogen for de minste, sykling for alle, skøyter, aking, langrenn, hopping og andre aktiviteter med langrennski.

- Vi regner med å starte klatring før årsskiftet for barna i samarbeid med Vestby klatreklubb, i det flotte flerbruksanlegget Vestby Arena.

Og i en del av andre idretter leies det inn ekspertise i form av andre trenere.
  - Det gjør vi i disse idrettene: Seiling, golf, turorientering, røris, tennis, riding og aicido, sier Korsmo, og legger til at styret består av seks medlemmer.

- Vi i styret synes det er morsomt og krevende, men ser verdien av arbeidet vi gjør for alle barna. Vi er rimelig sikre på at barna får en god, sunn og positiv aktivitetsplattform for senere valg av idrettslig aktiviteter.

- Vi har tatt opp kampen mot alle teknologiske "duppeditter" som kan føre til at flere og flere passive barn. Vi har lykkes med å oppta cirka 120 barn med en time varierende aktivitet hver mandag. Det er bra.

2013-10-17_Barneaktiviteten_Son_2

BadinG: Barneaktiviteten trekker gjerne ut om sommeren. Her ser vi en gjeng av barna kose seg i vannet denne sommeren