Høstutstilling i Vestby lørdag 21. og søndag 22. september

Bilde fra den vietnamesiske kunstner Dang Van Ty, som har oppnådd stor anerkjennelse.

Høstutstilling i Vestby lørdag 21. og søndag 22. september

Den 21. og 22. september er det duket for en ny kunstutstilling i regi av Lions Club Vestby. Sted: Vestby videregående skole. Tid: Lørdag  fra kl. 11:00 til 17:00 og søndag fra kl. 11:00 til 16:00. Utstillingen er den 12. i rekken og har i år mange nye kunstnere.

Premiering av Vestby Lions fotokonkurranse 2013, fredsplakatkonkurranse for barneskolene og utdeling av Vestby Lions Tulipanpris 2013 skjer lørdag 21. september fra kl. 13:00.

I år vil man også for første gang kunne se flere kunstnere i arbeid i utstillingslokalet. De vil fortelle om hvordan de arbeider, hvilke teknikker som benyttes og hvor fra de henter sin inspirasjon.
Utover mange norske kjente kunstnere er det hentet inn utradisjonelle arbeider fra Anja Niemi og Betty Fog. Vi skal heller ikke glemme våre lokale utstillere som Lise Gaudernack, Turid Mjelve, Teppo Valkama, Svein Søgnen, Liz Ravn, Kaia Norum og Owe Bjune Baann. Det er ikke bare bilder som vises. Camilla og Jan Warholm fra Stavern lager spennende arbeider av stål og glass. Glass er også materialet for Abel Sawe, mens hele syv utstillere har keramikk som sitt område. Totalt er det 50 kunstnere som viser sine arbeider.

2013-08-30_høstutstilling_2013_2

Ida Elisabeth Jørgensen Singh

Som vanlig er det Vestby videregående skole som er valgt som utstillingslokale. Her finner du også en trivelig kafeteria som for anledningen drives av lionsklubben.
Overskuddet fra utstilling, kafeteria og kunstlotteriet, går som tidligere til ulike lokale, regionale og internasjonale sosiale tiltak. I løpet av de 11 foregående år har Vestby Lions Club fordelt rundt 1,3 millioner. Overskuddet fra fjorårets utstilling ble brukt til barne- og ungdomsaktiviteter, samt eldretiltak i Vestby kommune og i regionen forøvrig, i tillegg til at det ble gitt bidrag til Lions internasjonale arbeid.

Fotokonkurranse

Lions Club Vestby inviterer også i år til en stor fotokonkurranseover temaet “Uforglemmelige Vestby”. Det konkurreres i sort/hvitt og farger med maksimum 5 bilder pr. fotograf.

Les siste artikkel om fotokonkurransen i Vestby avis 19. sept. "Vinnere plikket ut"

Innleveringsfrist er 15. september. Premiering til de tre beste skjer på utstillingen lørdag 21. september, hvor bildene også blir presentert. For nærmere informasjon, se hjemmesiden https://www.lions.no/vestby

Fredsplakatkonkurransen

Lions Clubs International arrangerer i samarbeid med FN hvert år en tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 14 år. Årets konkurranse har temaet “Our World, Our Future.” Skolene i kommunen er invitert til å delta. Vi håper å kunne stille  ut noen av tegningene også i år.

Vestby Lions Tulipanpris 2013

Lions årlige tulipanaksjon ble gjennomført i april og Vestby Lions Club kunne notere rekordsalg. Kandidatene til å motta årets tulipanpris er vurdert av juryen og utdeling av årets pris vil skje på kunstutstillingen lørdag 21. september kl. 13.00.

Les artikkel i Østlandets Blad fredag 20. september

Les artikkel i Vestby avis fredag 20. september