Lions høyeste utmerkelse tildelt  Birger Hekkelstrand

Lions høyeste utmerkelse tildelt Birger Hekkelstrand

Birger Hekkelstrand fikk på Lionsklubbens julemøte «Melvin Jones Fellowship award (MJF). Det er Lions høyeste æresbevisning som kan tildeles en person som har vist stor innsats for humanitært arbeid.
Bildet viser Birger Hekkelstrand flankert av Lionsklubbens  president Bjørn Tørmo til venstre og visepresident Helge Toftner.

Birger Hekkelstrand var opprinnelig chartermedlem i Lions Club Svelvik, da denne klubben ble stiftet i 1982. Han kom til Vestby Lions i 1983 som «transfer» fra Svelvik.

- Birger Hekkelstrand har innehatt alle verv i klubben og deltatt i ulike komiteer. At han ivrer for kulturlivet og hjelp til lokalsamfunnet kjenner de fleste til. Birger Hekkelstrand har også alltid vært engasjert i Lions internasjonale hjelpearbeid, der vi vet at våre penger ubeskåret går til de som trenger det aller mest. Et eksempel noen år tilbake var da Lions i Vestby bevilget hele 90 000 kroner til øyeoperasjoner i Uganda. Med det reddet vi synet til 1500 mennesker, skriver Lions Vestby i en pressemelding.

En «Melvin Jones Fellowship award» følger bare opp Birger Hekkelstrands internasjonale engasjement, fordi MJF-utmerkelsen betyr at klubben samtidig gir et bidrag til Lions internasjonale hjelpefond (LCIF) på 1000 USD. Fondet bevilger midler til katastrofehjelp og andre hjelpeprosjekter over hele verden.

Les artikkel i Vestby avis torsdag 6.desember 2012 her